Vragen en antwoorden. Mist u informatie? Laat het ons weten!

Algemeen

Algemeen

1. Hoe lang bestaat Argos Media?

Argos Media is opgericht in januari 2004. In de afgelopen jaren hebben we samengewerkt met vele tientallen klanten. Ook met diverse partners overigens. In deze periode heeft het internet en dus ook het vakgebied van webdesign en sitebouw een forse ontwikkeling doorgemaakt. Wij beheersen zowel het ‘ouderwetse’ handmatige werken met code, als de moderne methoden van het werken met content management systemen en geavanceerde page builders.

2. Waar komt de naam Argos Media vandaan?

Argos was de naam van de hond waar Jurgen Nijhuis – oprichter van Argos Media – mee is opgegroeid. We vinden het een mooie, krachtige naam. Bovendien: een bedrijfsnaam die begint met een A staat mooi vooraan in alfabetische opsommingen.

De naam Argos of Argus stamt overigens uit de oude Griekse mythologie. Verschillende figuren hadden deze naam, maar de bekendste was een reus die over zijn gehele lichaam honderd ogen had en de godin Hera moest beschermen. Helaas werd Argos door middel van een list gedood en als eerbetoon aan de reus strooide Hera zijn ogen uit over de staart van haar lievelingsdier, de pauw. Sindsdien hebben pauwen vele “ogen” op hun staart.

De naam Argus komt terug in het gezegde “iets met Argus-ogen bekijken”, ofwel iets zeer opmerkzaam (“met honderd ogen”) bekijken. Die insteek past goed bij onze zorgvuldige manier van werken. Ons logo bevat een gestileerd pauwenoog.

3. Hebben jullie iets te maken met andere bedrijven of organisaties met de naam Argos?

Nee. Argos is gewoon een aansprekende naam die ook door anderen wordt gebruikt voor hun merk of activiteiten. Argos Media heeft echter geen relatie met andere “Argossen”. We hebben overigens wel grote waardering voor het journalistieke onderzoekswerk van VPRO’s Argos.

4. Jullie zijn gevestigd in Heiloo, is dat van belang?

Heiloo ligt in de regio Alkmaar, even ten noorden van de randstad. We maken websites en verzorgen redactie voor opdrachtgevers uit Heiloo en andere plaatsen uit de regio’s Noord-Holland Noord, Zaanstreek-Waterland en Kennemerland. Maar ons werkgebied is groter: we werken voor klanten in heel Nederland en zelfs in enkele andere landen. Vaak zijn dat dan weer relaties of bekenden van tevreden klanten. Goed werk leveren betekent mond-tot-mondreclame.

Als het even kan gaan we bij een serieuze kennismaking bij onze klanten langs, maar als dat aan de andere kant van het land is ligt dat wat minder voor de hand. Het is ook niet noodzakelijk voor de opdracht. Afstemmen per telefoon, mail en eventueel videomeeting gaat ook prima. In een meeting point afspreken ergens halverwege Heiloo en de locatie van de klant komt ook voor. En u bent natuurlijk ook van harte welkom om onze kant op te komen voor een vrijblijvende gedachtenwisseling. Alles is mogelijk!

5. Kan ik bij jullie werken of stagelopen?

Nee, dat is helaaas niet mogelijk. We hebben geen plannen voor het in dienst nemen van personeel en geen gelegenheid voor het begeleiden van stagiair(e)s. Wel zijn we altijd geïnteresseerd in andere professionals die met ons willen samenwerken op project- of structurele basis.

6. Hoe factureren jullie?

Eenmalige opdrachten onder de € 500,- ex btw factureren we ineens, na oplevering ervan. Bedraagt een opdracht meer dan € 500,- ex btw dan splitsen we de facturatie op in twee delen: 50% na het sluiten van de overeenkomst en 50% na oplevering van het door ons gemaakte product of de geleverde dienst.

De factuurperiode bedraagt 14 dagen en facturen worden als PDF-bijlage per mail verzonden.

7. Wat is de opzegtermijn voor abonnementen?

Sommige diensten hebben een abonnementsvorm en worden per jaar vooruit gefactureerd: hosting, service en domeinen. Na het eerste jaar kunnen service en hosting per maand worden opgezegd. Het abonnement stopt dan per de eerste van de volgende maand en de vooruitbetaling voor de resterende periode wordt door ons teruggestort.