Blog Nieuws, achtergrondinformatie en blogartikelen

Besparen op hosting? Vijf redenen waarom goedkoop duurkoop is!

Als het gaat om het bouwen van een website, kan hosting een van de belangrijkste en meest kritische factoren zijn om te overwegen. Er zijn veel verschillende opties beschikbaar als het gaat om hosting, en sommige zijn goedkoper dan andere. Hoewel het verleidelijk kan zijn om te kiezen voor goedkope hosting om geld te besparen, zijn er enkele belangrijke nadelen waarmee u rekening moet houden voordat u deze keuze maakt.

1. Trage prestaties

Een van de belangrijkste nadelen van goedkope hosting is dat het vaak leidt tot trage prestaties van uw website. Goedkope hostingproviders zijn vaak overvol met sites, wat betekent dat de servers trager worden en minder efficiënt werken. Dit resulteert in langere laadtijden voor uw website, wat kan leiden tot een slechtere gebruikerservaring en lagere zoekmachinescores.

2. Beperkte resources

Een ander nadeel van goedkope hosting is dat het vaak beperkte resources biedt. Dit betekent dat u mogelijk niet voldoende opslagruimte, bandbreedte of CPU-kracht hebt om aan uw behoeften te voldoen. Dit kan ertoe leiden dat uw website traag wordt of zelfs crasht als u veel verkeer ontvangt.

3. Beperkte functionaliteit

Veel goedkope hostingproviders bieden beperkte functionaliteit. Dit kan betekenen dat u niet in staat bent om de tools en functies te gebruiken die u nodig hebt om uw website te laten groeien en te beheren. Als u bijvoorbeeld een e-commerce site heeft, heeft u mogelijk geen toegang tot bepaalde e-commerce tools die u nodig hebt om uw site te beheren en te laten groeien.

4. Slechte beveiliging

Goedkope hostingproviders hebben vaak minder strenge beveiligingsmaatregelen dan duurdere hostingproviders. Dit kan betekenen dat uw website kwetsbaarder is voor hacks en malware. Als uw website wordt gehackt, kan dit ernstige gevolgen hebben, zoals verlies van gegevens, reputatieschade en zelfs financiële verliezen.

5. Slechte klantenservice

Tot slot hebben goedkope hostingproviders vaak slechte klantenservice. Dit kan betekenen dat u geen toegang hebt tot de hulp en ondersteuning die u nodig hebt om problemen op te lossen of technische problemen op te lossen. Dit kan uw website-ervaring negatief beïnvloeden en u uiteindelijk meer tijd en geld kosten om problemen op te lossen.

Samenvattend

Hoewel goedkope hosting aantrekkelijk kan lijken vanwege de lagere prijzen, zijn er enkele belangrijke nadelen waarmee u rekening moet houden voordat u deze keuze maakt. Door te investeren in kwaliteitshosting, kunt u ervoor zorgen dat uw website snel, veilig en efficiënt werkt en voldoet aan uw behoeften op de lange termijn.

Argos Media heeft een eigen server in beheer, waarop alleen onze eigen klanten worden gehost. Deze server is krachtig, uitstekend beveiligd en wordt doorlopend voorzien van updates. Wij hebben directe controle over het beheer en kunnen bij calamiteiten snel ingrijpen. De server is ondergebracht in een modern datacentrum in Amsterdam, wordt hardwarematig beheerd door TransIP – een van de betrouwbaarste providers van het land – en is aangesloten op een van de belangrijkste internetknooppunten van Europa.