Blog Nieuws, achtergrondinformatie en blogartikelen

Wat is contentbeheer

De meeste websites voldoen een aantal jaren aan hun doel; gemiddeld een jaar of vier. Maar toch zullen er ook vaak tussentijds aanpassingen nodig zijn.

U kunt hierbij denken aan het bijhouden van nieuwsberichten, het plaatsen van blog posts, het toevoegen of verwijderen van producten, het bewerken en plaatsen van nieuwe teksten en/of afbeeldingen et cetera. Maar natuurlijk kan er soms ook behoefte zijn aan functionele en/of visuele aanpassingen.

Contentbeheer in WordPress

Ook al kunt u bepaalde inhoud van uw WordPress-site zelf bijhouden, in de praktijk komt het er niet altijd van. Sterker nog, vaak komt het er niet van. De dagdagelijkse bezigheden zorgen ervoor dat bijvoorbeeld het schrijven van nieuws- of blogartikelen wordt uitgesteld. En van uitstel komt vaak afstel. Voor veel klanten werken wij dan ook regelmatig de inhoud van hun site bij. Dat kan gaan om kleine, simpele dingen als een nieuwsberichtje of een download plaatsen, maar ook om wat complexere zaken als het toevoegen van meerdere pagina’s of aanpassen van de site-indeling.

Functionele en visuele aanpassingen

Niet alle aanpassingen kunnen via het CMS gedaan worden. Technische en visuele aanpassingen zijn vaak ingrijpender. Deze kunnen meestal alleen door ons gedaan worden, bijvoorbeeld door middel het installeren en aanpassen van aanvullende plugins. Of soms direct in de (html, php of css) code.

Nooit lang wachten

U hoeft zelden lang te wachten op het verwerken van de aangevraagde aanpassingen. In geval van site content doen we dit vaak dezelfde dag nog, en als het geen haast heeft binnen enkele dagen.

Ook de ingrijpender, technische en visuele modificaties proberen we altijd op korte termijn te verwezenlijken, doorgaans binnen enkele dagen tot een week. Is er haast bij en kunnen wij schuiven met werkzaamheden, dan kan het soms zelfs dezelfde dag nog.

Urentegoed

Voor veel klanten verrichten we op regelmatige basis werkzaamheden, zoals het toevoegen of bewerken van content (teksten en afbeeldingen), kleine aanpassingen aan de vormgeving, het toevoegen van functionaliteiten via plugins, het sturen van mailings, et cetera.

Dit werk verrekenen we doorgaans via een urentegoed. Dit is een hoeveelheid van tevoren ingekochte tijd, waarbij we de gewerkte tijd aftrekken van het tegoed. Hierbij geldt: hoe meer uren u inkoopt, hoe lager het uurtarief. Zo hoeven wij niet iedere bezigheid te factureren, ontvangt de klant niet steeds een factuur en kunnen klusjes met korting worden gedaan. De berekening gaat per 5 minuten, met een minimum van 15 minuten. Uiteraard krijgt u zicht op de administratie hiervan.