Blog Nieuws, achtergrondinformatie en blogartikelen

De websites en webshops die we ontwikkelen

Alle sites die wij bouwen maken gebruik van WordPress, het bekendste en meestgebruikte CMS (content management systeem). Dat heeft allerlei voordelen. Een CMS is voor ons een efficiënte basis voor het bouwen van een site en geeft u als klant de mogelijkheid bepaalde zaken op uw site zelf te beheren.

WordPress uitbreiden met thema’s en plugins

Ook het uitbreiden met bepaalde functionaliteiten is gemakkelijk. Er zijn vele duizenden templates (bij WordPress “thema’s” genoemd) en uitbreidingen (plugins en extensies) beschikbaar, waarvan de simpele vaak gratis. De meer complexe en professionele thema’s en plugins zijn meestal niet gratis, maar wel heel betaalbaar. Ook maatwerk is prima mogelijk bij WordPress-sites.

Een groot voordeel van WordPress is dat het systeem continu doorontwikkeld wordt en dat bijna alle websitebouwers ermee (kunnen) werken. En doordat het open source software betreft bent u niet gebonden aan een bepaalde leverancier of ontwikkelaar.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

  1. Technisch
    Uiteraard optimaliseren we uw site voor zoekmachines, ofwel SEO (search engine optimalization). De technische optimalisatie is altijd onderdeel van onze dienstverlening. We passen talloze technieken toe, om onder andere de snelheid en indexeerbaarheid van uw site zo goed mogelijk te maken.
  2. Tekstueel
    Daarnaast is er ook de tekstuele SEO. Dit kan voor een deel automatisch via SEO-plugins en verder handmatig aanvullen via het beheer van uw WordPress-site. Wij helpen u graag op weg hiermee. U kunt dit echter ook aan ons overlaten. We optimaliseren dan de informatiestructuur en (her)schrijven uw teksten voor een optimale waardering door Google en gebruiken de geavanceerde opties in de SEO-plugin.
  3. Marketing
    Met de marketingkant van zoekmachine-optimalisatie houden wij ons zelf niet bezig. Het gaat dan om betaalde Google-ads en campagnes en combinaties met activiteiten op social media zoals Facebook, LinkedIn, Pinterest, YouTube en Instagram. Hiervoor kunt u het beste gespecialiseerde professionals inhuren. Ieder zijn vak!

Responsive en adaptive websites

Alle websites die wij maken zijn uiteraard responsive, dat houdt in dat ze goed werken en bruikbaar zijn op alle apparaten, zoals pc’s, laptops, tablets en smartphones. Is uw budget groter dan kunnen een stap verder gaan en uw site ook adaptive maken, wat inhoudt dat de inhoud en vormgeving verregaand wordt afgestemd op het apparaat waarop de site bezocht wordt. U kunt adaptive beschouwen als de geavanceerde vorm van responsive.

Vaak is adaptive design niet direct nodig, maar als het voor u belangrijk is dat bepaalde inhoud op specfieke apparaten op een bepaalde manier wordt getoond, dan kunnen we dat voor u verzorgen. Dat kan ver gaan, bijvoorbeeld het in een bepaalde (andere) volgorde tonen van inhoud, de afmetingen van bepaalde elementen aanpassen, kleuren aanpassen, lettergroottes aanapssen en het in- of uitschakelen van bepaalde visuele effecten. Vooral op smartphones is het nuttig om de site zo snel en duidelijk mogelijk te maken. Dingen als bewegende sliders, video’s of popups kunnen dan bijvoorbeeld uitgeschakeld worden, of vervangen door statische afbeeldingen. Ook kan het zinvol zijn bijvoorbeeld bepaalde minder belangrijke inhoud niet te tonen op tablets of smartphones, om zo de site sneller te maken.

Zo kan gezorgd worden dat inhoud, vormgeving en/of indeling van uw site op een smartphone of tablet anders is per doelapparaat. Mooie animaties of achtergrondvideo wil je bijvoorbeeld waarschijnlijk niet op een smartphone zien, maar ook bijvoorbeeld lettertypes of de volgorde van inhoud kan worden aangepast.

Webwinkels en andere online verkoop

Wij maken geen grote webwinkels, daar zijn andere bedrijven gespecialiseerd in. Wel kunnen we uw WordPress-site aanvullen met de bekende webshop-plugin WooCommerce. Vooral voor kleinere tot middelgrote shops of webwinkels die geïntegreerd moeten worden in een normale website, kan dit een prima oplossing zijn. We hebben voor diverse klanten WooCommerce-sites gebouwd, waaronder Route des Vins en Gedenk-Blaadjes.

Ook de online verkoop van boekingen en tickets voor bijvoorbeeld events, of de verkoop van downloads zoals e-books kan prima in WordPress, aangevuld met diverse plugins. Zo hebben wij voor de IJmuidense Rondvaart en Watertaxi IJmuiden reserveringssites gebouwd waar klanten vaartochten online kunnen boeken en betalen met iDEAL of een van de andere betaalopties.